Poliklinika Duduković Vizual

Pomlađivanje kože mezoterapijom (skin boosting)

Mezoterapija je postupak kojim se brojnim subkutanim ili intradermalnim ubodima do dubine od 4 mm u dermis unose različiti vitamini, minerali, proteini ili neumrežena hijaluronska kiselina, s ciljem postizanja bolje hidratacije kože, stimulacije fibroblasta i stvaranja novog kolagena i elastina s ciljem rejuvenacije kože ili lipolize.
U zadnje vrijeme se ova metoda sve češće kombinira s botulinskim toksinom. U njoj se botulinski toksin razrjeđuje mezoterapijskim koktelom znatno više nego kada se primjenjuje u svojoj standardnoj primjeni te se primjenjuje vrlo površno u sloj dermisa kože čitavog lica. Time su ublažuju površinske bore uz zadržavanje mimike i prirodnog izgleda lijepe i zategnute kože. Osim toga, na ovoj dubini botulinski toksin ima učinak na mišić podizač dlake, čime posredno utječe na smanjenje pora na licu, te inhibira djelovanje žlijezda lojnica i znojnica pa ima i povoljan učinak u liječenju bolesti kao što su rozacea i akne.
U Poliklinici Duduković koristimo Mesoestetic Mesohyal mezoterapijske koktele, koje pokrivaju sve terapijske indikacije pomlađivanja, lipolize, i poticanja rasta kose.

Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem