Poliklinika Duduković Vizual

ONDA

Uređaj ONDA najnovije je dostignuće u borbi protiv masnih naslaga, opuštene kože i celulita, namijenjen osobama koje se, unatoč izbalansiranoj prehrani i vježbanju, ne mogu riješiti nesavršenosti na pojedinim dijelovima tijela. ONDA u samo jednom tretmanu – koji traje desetak minuta – rješava tri najčešća problema kad je tijelo u pitanju: zateže kožu, uklanja celulit te topi masne naslage. Neinvazivan je i pritom iznimno djelotvoran, bezbolan, jamči brz oporavak te savršene rezultate u minimalnom broju ponavljanja.

ONDA - Poliklinika Duduković

ONDA predstavlja tehnološku revoluciju u području tretmana za tijelo, gdje je po rezultatima i sigurnosti naprosto bez konkurencije. Ovaj inovativan i jedinstven tretman bazira se na mikrovalovima, takozvanim Coolwaves, koji djeluju na masno tkivo i celulit te zatežu kožu, no pritom preskaču njezinu površinu i izravno targetiraju subdermalno tkivo. Mikrovalovi koriste frekvenciju od 2.45 GHz koju apsorbiraju adipociti, odnosno masne stanice. Samo sedam posto radiovalova zaostaje na površini kože, dok njih 93 posto odlazi u potkožno masno tkivo, što je i glavni cilj tretmana. Ondje uzrokuju metabolički stres masnih stanica, zbog čega se povećava njihova temperatura koja dovodi do promjene u kemijskoj strukturi. To u konačnici potiče metabolizam stanica koje se zbog toga počinju „znojiti“. To znojenje naziva se “blebbing” efekt i ne uzrokuje oštećenja na membrani masnih stanica već se one znojenjem prazne – i na taj način reduciraju.

Povećanjem staničnog stresa povećava se i blebbing efekt, što dovodi do pucanja membrana masnih stanica. Ovisno o jačini staničnog stresa izazvanog mikrovalovima, nekim stanicama će se oštetiti membrane, neke će se samo iznojiti, a neke će nakon nekoliko tjedana jednostavno nestati.

U oba slučaja događa se fiziološka aktivacija makrofaga, stanica čija je osnovna zadaća čišćenje organizma od otpadnih tvari – oni „jedu“ masnoću izašlu iz adipocita i eliminiraju je putem limfnog sustava.

Površina kože pritom se ne zagrijava i nema nikakvih komplikacija, a tretmani se izvode ciljano, na problematičnim zonama tijela. Cilj je kontrolirano zagrijati pojedino problematično područje, što daje najbolji rezultat.

ONDA djeluje na vezivno tkivo i uspješno se rješava celulita, penetrira duboko u masne naslage te ih potiče na znojenje dok ne nestanu, a potiče i stvaranje novog kolagena koji utječe na zatezanje kože.

Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem